Venom - Eddie Brock

02.08.2008 21:40

Jako dítě, Edward Allan Charles Brock vyrostl ve věřící rodině v San Franciscu. Jeho nemilující otec (Carl Brock) ho vždy obviňoval ze smrti své matky (Jamie Brock), která zemřela při porodu. Eddie se neustále pokoušel získávat otcovu přízeň a i když byl ve škole vynikajícím studentem, od otce se dočkal pouze polovičatých pochval. Navzdory tomu, že vynikal v atletice, se Eddie po přečtení článku zabývajícím se Watergateským skandálem vrhnul v průběhu studií na vysoké škole na dráhu žurnalistiky.

Po graduaci se odstěhoval do New Yorku, kde začal pracovat v Daily Globe (tamní deník). Zde dokázal, že je velmi talentovaný, ale ani tím si odcovu lásku nezískal. Poté co mu lékaři diagnostikovali rakovinu, rozhodl se se naprosto ponořit do své práce v novinách. Jeho vyšetřování sériového vraha zvaného Sin-Eater konečně přineslo ovoce a to zjištění vrahovi pravé identity. Když už byl případ konečně uzavřen, tak se zjistilo že pravého vraha dopadl Spider-Man a Brock byl označen za lháře a podvodníka. To mělo za následek vyhození z Daily Globe a celkové zavržení svým otcem.

Se zkaženou novinářškou pověstí se jen horko těžko uchytil v lacinných bulvárních plátcích, aby měl vůbec na živobytí. Díky stále postupující rakovině obrátil Eddie svojí vášeň pro atletiku k posilování, aby tak utlumil stres a ponížení. Bohužel ani to moc nezabíralo a vztek s depresemi ho neustále pohlcovaly, což mělo za následek rozvod se svou ženou (Anne Weying).

Když se jeho osobní i profesionální život zhroutil, rozhodl se spáchat sebevraždu a jít (jako věřící katolík) do kostela požádat o odpuštění. Zde se na něj vrhne Spider-Manem odvržený symbiont, který je přitahován adrenalinem, který způsobuje Eddieho rakovina. Symbiont se s Eddiem spojí, živící se adrenalinem a udržujícím ho při životě. Pokr. příště...

Symbionti: Jsou žijící mimozemské organismy, které se dokáží spojit s jinými živými organismy, aby přežili. A protože tato "rasa" nikdy nebyla korektně pojmenována, jsou tak nazýváni kvůli svém symbiotickému vztahu s jinými organismy. Kromě toho jsou také nazýváni "žijící kostýmy", díky své přilnavosti na celé hostitelovo tělo. Pokř. příště...

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Sp!der-bite's "Spider-Man: Czech Center". Všechna práva vyhrazena.